HOVĚZÍ VYZRÁLÉ MASO

Termín prodeje hovězího masa

říjen/listopad 2024

Živočišná výroba

Chov hospodářských zvířat je důležité odvětví zemědělství, které pečuje o zvířata za účelem získání produktů z nich. Pastva zvířat pomáhá ke zdravému udržování krajiny a půdy. Živočišná výroba to není jen produkce masa, ale i dalších surovin a šlechtění zvířat do dalšího chovu. Náš dobytek se chová celoročně venku na pastvinách, telata se odstavují až po 6 měsíci věku a hlavní stáda mají do 20 kusů krav na jednoho býka. Konzumují pouze pastevní traviny a v zimních měsících seno z nich vytvořené, nejsou ničím přikrmováni..

Hovězí maso

Hovězí patří k nejhodnotnějším druhům masa díky vysokému obsahu plnohodnotných bílkovin. Je významným zdrojem železa,  zinku, selenu, kyseliny listové a vitaminu B12. Obsahuje pouze 3-6% tuku. Naše zvířata porážíme ve věku jateční zralosti okolo 24 měsíců, a maso necháváme 10-14 dní vyzrát metodou suchého zrání, je díky tomu až 3x křehčí než nevyzrálé. Zakoupené zavakuované maso doporučujeme ještě nechat dále zrát v lednici ve vakuu což je metoda mokrého zrání, docílíte tak vynikající křehkosti.

Masová bedýnka Highland

6kg         2.100,-Kč

12kg      4.100,-Kč

18kg       5.900,-Kč

Bedýnka obsahuje zavakuované balíčky masa o různé váze 700-1100g. Cena se přepočítává přesně dle váhy.

Orientační složení:

přední, zadní, krk, kližka, žebra, steakové maso

Jsme schopni připravit i speciální objednávku, pokud máte zájem např. o odběr více kg, poloviny skotu nebo i celého.

Samostatné vyzrále maso

pravá svíčková 1200,-Kč/kg

líčka 490,-Kč/kg

nízký/výsoký roštěnec 600,-Kč/kg

steakové maso 490,-Kč/kg

žebra s hrudím 300,-Kč/kg

mleté 250,-Kč/kg POUZE na objednávku

oháňka/jazyk  250Kč/ks

býčí žlázy 150Kč/ks

Podmínky objednání

Objednávku je nutné poslat emailem na adresu pavlickova@kisbrno.cz a uvést požadované množství, své kontaktní údaje (postačuje mobil a email) a požadované odběrní místo - Brno nebo Olšany. 

Porážky a staření probíhají na podzim, v těchto měsících jsou 2-4 výdejní dny, které Vám budou předem oznámeny, následně je nutné si přijet v daný den a čas svoji objednávku vyzvednout.

Výdejní místo Brno

Maříkova 1, Brno-Řečkovice uvnitř areálu budova A

Výdejní místo Olšany

Olšany u Rousínova 205 okr. Vyškov v budově u věže

Rozvoz

V předem sdělených časech na trase Olšany - Komňa

Kuchařka - Protože ráda jím...

Kniha, která vznikla jako pomůcka pro všechny kuchařky, které si zakoupí naši vyzrálohou hovězí bedýnku a nejen ty. Manuál, který Vás zbaví strachu z vaření tohoto úžasného a velmi hodnotného masa, které patří do každé kuchyně. Hovězí maso je od počátku věku pro člověka stavebním kamenem. Člověk je predátor a všežravec, pro jeho správný a zdravý vývoj je hovězí maso nezbytnou součásí. tato kuchařka Vám velmi jednoduchým způsobem poradí, jak z nějk vykouzlit úžasné pochutiny, tak jak jsem se to naučila i já.

Přeji Vám dobrou chuť

Lucka Pavlíčková @farmarkazmesta

KIS Brno s.r.o.

Maříkova 1
621 00  Brno

Hospodářství

Olšany 223, 683 01
Komňa 311, 687 71

Kontakt

Tel:  776 123 887
Email:pavlickova(zavináč)kisbrno.cz

22.5. 2022

Rostbeef

Suroviny: 1½–2 kg nízkého roštěnce v celkupepř (směs tří druhů)česnek, nakrájený nadrobnočerstvá hladkolistá petržel, nakrájená nadrobnosůl – množství odpovídá 2,5 % váhy masaolivový olej na potřenísnítka rozmarýnu a tymiánu Maso vyvažte provázkem tak, aby mělo rovnoměrný válcovitý tvar. Pod provázek zastrčte snítku rozmarýnu a tymiánu. Potřete hovězí olivovým olejem, nasolte a rovnoměrně obalte ve směsi pepře, česneku a petržele (množství záleží na tom, jak...