1½–2 kg nízkého roštěnce v celku pepř (směs tří druhů) česnek, nakrájený nadrobno čerstvá hladkolistá petržel, nakrájená nadrobno sůl – množství odpovídá 2,5 % váhy masa olivový olej na potření snítka rozmarýnu a tymiánu
Maso vyvažte provázkem tak, aby mělo rovnoměrný válcovitý tvar. Pod provázek zastrčte snítku rozmarýnu a tymiánu.
Potřete hovězí olivovým olejem, nasolte a rovnoměrně obalte ve směsi pepře, česneku a petržele (množství záleží na tom, jak velký kus nízkého roštěnce máte). Nechte uležet v lednici, ideálně přes noc.
Kuchyňskou utěrkou setřete větší kusy petržele, aby se při pečení nespálily a nezhořkly. Na rozpálené pánvi opečte maso dohněda.
Předehřejte troubu na 100 °C a hovězí v ní pečte zhruba 100 minut. Teploměrem průběžně kontrolujte teplotu uvnitř masa – jakmile ukazuje 54 °C, vyndejte rostbíf z trouby.
Po vychladnutí odstraňte provázek a maso krájejte na tenké plátky. Podávejte jen tak, nebo s přílohou dle libosti.
Na stránkách používáme soubory cookies. Některé jsou nezbytné pro fungování stránek, jiné nám umožňují poskytnout vám lepší zkušenost při návštěvě našich stránek nebo zobrazování reklamy, pomáhají nám analyzovat návštěvnost a stránky zlepšovat.
Cookies jsou malé soubory, které se dočasně ukládají ve vašem počítači a pomáhají nám k lepší uživatelské zkušenosti na našich stránkách. Cookies používáme k personalizaci obsahu stránek a reklam, poskytování funkcí sociálních sítí a k analýze návštěvnosti. Informace o vašem používání našich stránek také sdílíme s našimi partnery v oblasti sociálních sítí, reklamy a analýzy, kteří je mohou kombinovat s dalšími informacemi, které jste jim poskytli nebo které shromáždili při vašem používání jejich služeb.
Ze zákona můžeme na vašem zařízení ukládat pouze soubory cookie, které jsou nezbytně nutné pro provoz těchto stránek. Pro všechny ostatní typy souborů cookie potřebujeme vaše svolení. Budeme vděční, když nám ho poskytnete a pomůžete nám tak, naše stránky a služby zlepšovat. Svůj souhlas s používáním cookies na našem webu můžete samozřejmě kdykoliv změnit nebo odvolat.