1½–2 kg nízkého roštěnce v celku pepř (směs tří druhů) česnek, nakrájený nadrobno čerstvá hladkolistá petržel, nakrájená nadrobno sůl – množství odpovídá 2,5 % váhy masa olivový olej na potření snítka rozmarýnu a tymiánu
Maso vyvažte provázkem tak, aby mělo rovnoměrný válcovitý tvar. Pod provázek zastrčte snítku rozmarýnu a tymiánu.
Potřete hovězí olivovým olejem, nasolte a rovnoměrně obalte ve směsi pepře, česneku a petržele (množství záleží na tom, jak velký kus nízkého roštěnce máte). Nechte uležet v lednici, ideálně přes noc.
Kuchyňskou utěrkou setřete větší kusy petržele, aby se při pečení nespálily a nezhořkly. Na rozpálené pánvi opečte maso dohněda.
Předehřejte troubu na 100 °C a hovězí v ní pečte zhruba 100 minut. Teploměrem průběžně kontrolujte teplotu uvnitř masa – jakmile ukazuje 54 °C, vyndejte rostbíf z trouby.
Po vychladnutí odstraňte provázek a maso krájejte na tenké plátky. Podávejte jen tak, nebo s přílohou dle libosti.